Uspješno završena treća "Vatrogasna karavana Sava 2018"

Vatrogasna karavana 2018.Već tradicionalno okupljanje vatrogasaca na Savi, treću godinu, ove godine je Opći sindikat MUP-a predložio Ministarstvu unutarnjih poslova da se pridruži u ovo edukativno-taktičko-tehničko okupljanje vatrogasaca.
Uključivanjem Ministarstva unutarnjih poslova kao sudionika, Interventne policije PU Sisačko-moslavačke i PU Zagrebačke, ovaj događaja na taj način otvara priču od interesa za Službe iz domene zaštite i spašavanja.
Događaj je ove godine prepoznao i Grad Zagreb, odnosno prepoznao je važnost ovakvog okupljanja pa je kao podršku poslao svog izaslanika ispred gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandić, te nam je stigao pročelnik Ureda za upravljane u hitnim situacijama dr.sc. Pavle Kalinić. Gospodin Kalinić je stigao u pratnji g. Mladen Jurina.
3. VK 2018. Kao i svake godine podršku je dala i Općina Rugvica tako da je i načelnik, g. Mato Čičak, osobno došao pozdraviti sudionike ove Vatrogasne karavane - Sava 2018.
Nažalost održavanje III VK 2018. nije prepoznata od strane Ravnateljice Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba dr. sc. Silvija Hunyadi-Antičević, dr. med. te nismo imali podršku ustanove za hitnu medicinu kao ranijih godina, a kada je bivši Ravnatelj doc.prim.dr.sc. Dubravko Huljev ovaj događaj prepoznao kao hvale vrijedan događaj i koristan za sve hitne Službe.
Cilj ovakvog tipa okupljanja Službi iz domene zaštite i spašavanja od interesa je za širu javnost. To je događaj koji okupljanjem Službi razbija barijere granica Županija zbližava srodne Službe. Društveni i gospodarski interes je stvaranje mogućnosti da se proba i primjeni tehnika kojom takve Službe raspolažu i da se promovira i uskladi nova oprema ustupljena ili prezentirana od tvrtki koje proizvode ili zastupaju za Službe iz domene zaštite i spašavanja na ovakvim terenskim radionicama u trajanju od četiri dana.
3. VK 2018. I s gospodarske strane naravno da postoje razne mogućnosti koje se pružaju i mogu pružiti tvrtkama da na ovakvom događaju (koji okuplja toliko Službi), prezentira i primjeni opremu potrebitu za Službe iz domene zaštite i spašavanja, podupru opcije održavanja i korištenja opreme i sl.
Također se otvaraju i opcije razvijanja obale rijeke Save u turističke svrhe jer se kroz ovakve događaje vidi nedostatak resursa i tehničkih mogućnosti pristupa samoj rijeci Savi. Ta iskustva mogu se prenositi i na druge rijeke u unutrašnjosti.
Interes Službi je koordinirano i samostalno obavljanje poslova sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske. Osvježiti teoretska znanja iz djelokruga rada svih Službi pri aktivnostima uz vodu i na vodi, povezati prethodno stečena znanja rukovanja čamcima, upoznati nove djelatnike ili članove Službi sa operativno-taktičkim postupanjem prilikom provođenja spašavanja na vodi - u cjelinu za zakonito, profesionalno, stručno i kvalitetno postupanje Službi iz navedenih domena. Unaprijediti rad i suradnju sa drugim službama, te razviti nove metode u postupanju i radu.
3. VK 2018. I ove godine trudili smo se, uz poduzimanje redovnih mjera zaštite i osiguranja sudionika kako bi se ovaj događaj razvijao bez nepredviđenih smetnji, razvijati i druge stručne događaje. Tako su organizirana stručna predavanja u Lučkoj kapetaniji Sisak sa tematikom sigurnosti plova na rijekama (unutarnjim vodama). Dobrovoljno vatrogasno društvo Stupnik sa svojim instruktorima za ronjenje održao je predavanje i prezentaciju iz domene ronjenja, a vezano uz opremu za ronjenje, pripremu za uron, sigurnost ronjenja, osiguranje i postupanje za vrijeme ronjenja i dr.
Ova godina obilježena je i zajedničkim praćenjem utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske - "Vatrenih" na svjetskom prvenstvu u Rusiji, te je, uz sve aktivnosti koje smo provodili, bilo i trenutaka za opuštanje. U taktičko-tehničkom okupljanju prisustvovale su Javne vatrogasne postrojbe: Petrinja, Kutina, Slavonski Brod, Zagreb, Vatrogasna postrojba INA Rafinerija Sisak, Vatrogasna zajednica Novska, Dobrovoljna vatrogasna društva Stupnik, Brezovica, Maksimir i dva tima iz MUP-a - Interventna policija Sisak i Zagreb.

Pomoć i logistiku pri održavanju pružali su: Vatrogasna zajednica Rugvica, DVD Rugvica, Vatrogasna zajednica Grada Sisak, JVP Grada Sisak, DVD Jasenovac, DVD Vrbje, DVD Orubica, Vatrogasna zajednica Općine Oriovac, DVD Oriovac, JVP Grada Slavonski Brod.

3. VK 2018. Želimo zahvaliti svim sponzorima, institucijama, suradnicima, učesnicima, ljudima dobre volje koji su nas podržali, da se i ova - 3. VK - Sava 2018. odvijala bez incidenata te da je uspješno završila na zadovoljstvo svih nas. U naše tri uzastopne godine održavanja Vatrogasne karavane Sava 2016, 2017, 2018, stečena su nova znanja i iskustva, i uočen je pomak i napredak u uporabi samih plovila i motora, kao i drugih materijalnih sredstava na rijeci i kopnu, sklopila su se nova poznanstva, ujedinili su se interesi i međusobna suradnja. Također je uočen i interes drugih Službi iz domene zaštite i spašavanja tako da postoje mogućnosti širenja ovog događaja i na sustav civilne zaštite. Koristimo priliku te vas želimo izvijestiti da je novi prijedlog za održavanje manifestacije taktičko-tehničkog okupljanja Službi iz domene zaštite i spašavanja pod nazivom "Vatrogasna karavana Sava 2019", prema sadašnjem saznanjima predviđen za 20.-23.06.2019. godine.


Fotogalerija s 3. Vatrogasne karavane - SAVA 2018.


Vatrogasna karavana - Sava 2018.
Vatrogasna karavana - Sava 2018.Vatrogasna karavana - Sava 2018.Vatrogasna karavana - Sava 2018.Vatrogasna karavana - Sava 2018.Vatrogasna karavana - Sava 2018.Vatrogasna karavana - Sava 2018.Vatrogasna karavana - Sava 2018.Vatrogasna karavana - Sava 2018.

Vatrogasna karavana OS MUP-a

VK-SAVA 2018. uspješno plovi

Sutra u Slavonskom Brodu!

Ni sunce, ni kiša, niti ostali predviđeni ili iznenadni vremenski uvjeti ne mogu omesti nastavak karavane, jer oni su tu upravo radi održavanja znanja i vještina zbog akcija spašavanja. Bilo na kopnu, vodi ili zraku, suradnja srodnih službi je neophodna, a vremenski uvjeti ne smiju stati na put spašavanju unesrećenih!

Pročitaj


Vatrogasna karavana OS MUP-a
Vatrogasna karavana OS MUP-a

Kreće 3. VK!

Stigao je i taj četvrtak - 21. lipanj 2018.!

III Vatrogasna karavana - "SAVA 2018." Odbora za vatrogastvo Općeg sindikata MUP-a, nakon okupljanja u ranim jutarnjim satima prekosutra, kreće prema Brodu!

Pročitaj detalje

Offroad sajam

Offroad Adventure Camp - Westgate

24.05.2018. - Vatrogasci na otvorenju Offroad Adventure Campa 2018.


Prisustvovali smo i prezentirali vatrogastvo povodom mjeseca zaštite od požara na međunarodnom sajmu pod nazivom "Westgate adventure camp" u organizaciji Grada Zaprešića i Westgate Shopping City od 24.05.-27.05.2018. godine.

U prezentaciji smo izložili i isprobali na urbanom off road poligonu vatrogasna vozila 4x4:
- teretnog proizvodnog programa Flammifer iz Ozlja,
- pick up jeep VW Amarok DVD-a Stupnik,
- cisterna 4x4 DVD-a Stupnik,
- pick up Mazda B2500 DVD-a Brezovica,
- Quada Polaris Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i
- plovilo za posebne namjene velike nosivosti, praktičan za prijevoz ljudi, vreća sa pijeskom, žive stoke i sl. sa mobilnom rampom na pramcu plovila.

Westgate pripreme

Offroad Adventure Camp - Westgate

22.05.2018. - Pripreme za štand na Offroad Adventure Campu


Pripremamo izlaganje vatrogasnih vozila i plovila na 1. Offroad Adventure Campu - Westgate Shopping centru u Zaprešiću.
Više o događanju pogledajte OVDJE.

Skupština Odbora za vatrogastvo OS MUP-a

Skupština Odbora za vatrogastvo

05.03.2018. - Izborno-izvještajna Skupština održana je dana 05.03.2018.


Odbor za vatrogastvo OS MUP-a održao je 05.03.2018. Izborno-izvještajnu Skupštinu, a koju je uvodnim govorom otvorio v.d. povjerenik Odbora za vatrogastvo - g. Ivica Pavlaković.

Na Skupštini je, između ostalog, izglasan i Poslovnik o radu Skupštine, Plan i Program Odbora za vatrogastvo OS MUP-a, te je donijeta odluka da se Odbor uključi u izradu novog Zakona o vatrogastvu.

Također, jednoglasno je prihvaćen i prijedlog za izbor predsjednika Odbora za vatrogastvo, te povjerenika za Javne vatrogasne postrojbe (JVP) u RH i povjerenika za Dobrovoljne vatrogasne postrojbe (DVD), i to:

Za predsjednika Odbora za vatrogastvo: g. Ivica Pavlaković, časnik I klase u dobrovoljnom vatrogastvu

Za povjerenika za Javne vatrogasne postrojbe u RH: g. Josip Vađić, časnik I klase - voditelj grupe

Za povjerenika za Dobrovoljne vatrogasne postrojbe u RH: g. Zdravko Varzić, Predsjednik DVD Brezovica, časnik

Odbor za vatrogastvo OS MUP-a

3. karavana

Odbor za vatrogastvo OS MUP-a organizira Vatrogasnu karavanu 2018.


Pročitaj više


Odbor za vatrogastvo

Ivica Pavlaković

GSM: +385 91 4850 378 ivica.pavlakovic@gmail.com
Odbor za vatrogastvo

Zdravko Varzić

GSM: +385 91 6930 842 zvarzic@yahoo.com
Odbor za vatrogastvo

Josip Vađić

GSM: +385 91 8880 821 josip.vadic@gmail.com
Odbor za vatrogastvo

Danijel Tabak

GSM: +385 95 7357 655 danijel.tabak83@gmail.com

Vatrogasna karavana I i II


Vatrogasna karavana
Vatrogasna karavana
Vatrogasna karavana

Vatrogasna karavana
Vatrogasna karavana
Vatrogasna karavana

Vatrogasna karavana
Vatrogasna karavana
Vatrogasna karavana

VAŽNO: Prijavnice i upute


Vatrogasci

Ovo je ozbiljan projekat. Iako može izgledati kao dobro četverodnevno druženje, što jednim dijelom i jest, ipak je naglasak na povezivanju vatrogasaca i ostalih službi koje su nezamjenjive prilikom spašavanja kako na kopnu, tako i na vodi (npr. medicinske ekipe, policija, logistika i sl.). Zbog svega navedenog, molimo Vas da ispunite Prijavnicu za 3. Vatrogasnu karavanu - Sava 2018.

Vatrogasne postrojbe

Prijavna lista za sudjelovanje vatrogasnih postrojbi je neophodna. Molimo Vas da popunjavanju pristupite maksimalno korektno obzirom da i sami znate koliko je malo mjesta u plovilima, a i ostali detalji oko količine hrane i pića sukladno brojčanom stanju onih koji zaista misle sudjelovati su dosta bitni radi organizacije. Popunite Prijavnu listu za vatrogasne postrojbe.

Flammifer vatrogasna vozila

Da bismo Vam olakšali, napravili smo Pravilnik o promoviranju sponzora Vatrogasne karavane Sava 2018., kao i Primjer prezentacije sponzorskih vozila na primjeru suradnje s firmom Flammifer. Flammifer d.o.o. je tvrtka u privatnom vlasništvu, osnovana 1993. godine sa sjedištem u Ozlju. Djelatnost tvrtke je proizvodnja vatrogasnih vozila i opreme, proizvodnja komunikacijskih vozila i sustava, proizvodnja gospodarskih nadogradnji i proizvodnja metalnih konstrukcija.


Povjerenici OS MUP-a


PU Bjelovarsko-Bilogorska
PU Brodsko-posavska
PU Dubrovačko-neretvanska
PU Istarska
PU Karlovačka
PU Koprivničko-križevačka
PU Krapinsko-zagorska
PU Ličko-senjska
PU Međimurska
PU Osječko-baranjska
PU Požeško-slavonska
PU Primorsko-goranska
PU Šibensko-kninska
PU Sisačko-moslovačka
PU Splitsko-dalmatinska
PU Varaždinska
PU Virovitičko-podravska
PU Vukovarsko-srijemska
PU Zadarska
PU Zagrebačka

Kontaktirajte nas


OPĆI SINDIKAT MUP-a

Skraćeni naziv: OS MUP-a

SREDIŠNJICA I PRAVNI POSLOVI:
Petrova 152, 10000 Zagreb
OIB: 78137360535
MBO: 02738716
SLATINSKA BANKA d.d.
IBAN: HR8124120091131006730
FAX: 01/4570-594; Specijal: 20744

ADMINISTRACIJA
V. Ravnice 10, 10000 Zagreb
TEL: 01/5514-213
FAX: 01/5514-212

RADNO VRIJEME: pon-pet: 08:00-16:00h
RADNO VRIJEME za POZIVE: pon-pet: 10:00-15:00h

E-mail administracija: info@osmupa.hr
E-mail KUP/Pozajmice: kasa i pozajmica